А цената на ново ГНП колко е ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Протече ми горивната помпа 147 1.9 JTD 8v
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщениеА цената на ново ГНП колко е ?
Към 1200 рециклирано в завод на Бош с нов регулатор и една година гаранция. Вече почти две години карам с такава и намам никакви ядовеsigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеАми и аз имам доста познати в бош и всеобщото мнение е че някой си измисля врели не кипели
Мога да ти дам телефона на човека да си поговорите.
Comment
-
Първоначално публикувано от JORKOOO Покажи съобщениеБобо,много уважавам познанията, които имаш,но тук не си прав!
Мога да ти дам телефона на човека да си поговорите.
И как са свалили колелото, като то е било застопорено?
И къде е било застопорено, че ми стана интересно? Сигурно са заварили стойката за рога?
Аз мога да ти кажа, че сменям биелни през катализатора, за да ми е по-лесно ... ще ми повярваш ли?sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеКолега, това със специализирания инструмент ми се струва супер тъпо!
И как са свалили колелото, като то е било застопорено?
И къде е било застопорено, че ми стана интересно? Сигурно са заварили стойката за рога?
Аз мога да ти кажа, че сменям биелни през катализатора, за да ми е по-лесно ... ще ми повярваш ли?
Не се обиждай!
Лапароскопията не е навлязла в автомобилизма.
Comment
-
Първоначално публикувано от JORKOOO Покажи съобщениеАсоциациата ти е тъпа!
Не се обиждай!
Лапароскопията не е навлязла в автомобилизма.
BTW: Манипулациите в гинекологията се правят с колпоскоп
Не разбирам много от биелни лагери и основни ремонти, но позволи ми да разбирам повече от другото
Колкото до помпата ... имам някаква техническа грамотност, виждал съм ГНП - дори и на части, знам къде се намира точно в този кош и мога да преценя дали e възможно да се ремонтира без да се свали от ангренажа, т.е. да остане там колелото.
п.с. Не се обиждам, в спора се ражда истинатаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от JORKOOO Покажи съобщениеНе пълен рециклаж,буталата и бяха добре,написал съм само гарнитури и гумени уплътнения.Ремонта беше правен в Бош Дизел на гара Искър,майсторите твърдяха ,че не са сваляли ангренажа.
На въпроса ми КАК?
Имат Скоба или Планка със скоба с която захващат ангренажното колело и ремъка .Остават стационарни - изпънати, без да пада ремъка докато демонтират помпата.
Дано не Ви обърках тотално с обяснението ми.Един от майсторите там ми е добър познат и го проверих още веднъж.Така е със сигурност.Ще се опитам да пусна по пълна информация,като се запозная с подробностите как става.
Поздрави!
---------- Post added at 00:52 ---------- Previous post was at 00:50 ----------
По работата на двигателя мога ли да разбера дали проблема е само в уплатнения или е по-сериозен проблем?
Comment
-
[QUOTE=rady156;653566]Къде на гара Искър се намира сервиза, защото съм от Дружба и ми е близко, пък не го знам?[COLOR="Silver"]
Като идваш от Дружба по посока летището/не се качваш на моста/стигаш до кръговото,на него свиващ на дясно и след 200 метра от лявата страна има табелка "Бош Дизел център".Влиза се навътре не повече от 100тина метра и ще видиш сервиза.Търси Пламен - той е приемчика или Жоро - той един хората, който ще ти свърши работа.Успех.
Ако я правиш там драсни един ред как се е получило.
Поздрави!
Comment
-
[QUOTE=JORKOOO;653581]Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеКъде на гара Искър се намира сервиза, защото съм от Дружба и ми е близко, пък не го знам?[COLOR="Silver"]
Като идваш от Дружба по посока летището/не се качваш на моста/стигаш до кръговото,на него свиващ на дясно и след 200 метра от лявата страна има табелка "Бош Дизел център".Влиза се навътре не повече от 100тина метра и ще видиш сервиза.Търси Пламен - той е приемчика или Жоро - той един хората, който ще ти свърши работа.Успех.
Ако я правиш там драсни един ред как се е получило.
Поздрави!
Ако някой има опит с подобен проблем, моля да пише! Колкото повече мнения, толкова по-добре за мен....
Comment
-
Първоначално публикувано от JORKOOO Покажи съобщениеАсоциациата ти е тъпа!
Не се обиждай!
Лапароскопията не е навлязла в автомобилизма.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеА аз па по-голяма тъпотия от това дето го твърдиш,не бях чувал
Comment
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеТва май не е по темата.....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеНе е брато,обаче е доста заблуждаваща информация,което епо-лошото
Колега, Xtreme7, кажи колко струват уплатненията и колко излиза ремонта горе долу в сервиз различен от БОШ
Comment
-
Нека и аз да споделя подобен проблем.Колегата който е пуснал темата казва че му е прокапала помпата .Възможно е след чипосване нещо да са объркали и да са променили по програмата на колата .По принцип алфа 156 жтд има датчик който следи налягането в рейла или в общия колектор и ако това налягане се покачи спрямо оборотите на двигателя то компа ще изгаси колата .За да запали 156 трябва налягането на нафтата да стане 300 бара и чак тогава компа разрешава дюзите да заработят .Програмата на жтд е такава че това налягане се следи постояно и на всеки 500 оборота има нещо като еталон и се сравнява и ако има разлика в това налягане над допустимото било то по ниско или по високо компа пак ти изгася двигателя .Помпата е с три бутала във вид на малки цигари дълги около два см те вземат гориво и нагнетяват в общ колектор при мене се беше счупило едното и си купих друга за 200 лева и я монтирах .Та за колегата с проблема ако са пипали по настройките а то няма как да не са защото няма как да стане чипосването малко ме съмнява помпата да ти дава много високо налягане защото колата ще ти изгасне .По вероятно е да имаш скъсано уплътнение на този капак който казваш че ти тече нафта.Предполаагам че и твоя двигател е почти същия ако имаш технически познания може и сам да си я свалиш помпата и после да си я сложиш .Аз сега моята я свалям и качвам за 2 часа .Last edited by коков; d.m.y г., 17:08.
Comment
-
Първоначално публикувано от коков Покажи съобщениеНека и аз да споделя подобен проблем.Колегата който е пуснал темата казва че му е прокапала помпата .Възможно е след чипосване нещо да са объркали и да са променили по програмата на колата .По принцип алфа 156 жтд има датчик който следи налягането в рейла или в общия колектор и ако това налягане се покачи спрямо оборотите на двигателя то компа ще изгаси колата .За да запали 156 трябва налягането на нафтата да стане 300 бара и чак тогава компа разрешава дюзите да заработят .Програмата на жтд е такава че това налягане се следи постояно и на всеки 500 оборота има нещо като еталон и се сравнява и ако има разлика в това налягане над допустимото било то по ниско или по високо компа пак ти изгася двигателя .Помпата е с три бутала във вид на малки цигари дълги около два см те вземат гориво и нагнетяват в общ колектор при мене се беше счупило едното и си купих друга за 200 лева и я монтирах .Та за колегата с проблема ако са пипали по настройките а то няма как да не са защото няма как да стане чипосването малко ме съмнява помпата да ти дава много високо налягане защото колата ще ти изгасне .По вероятно е да имаш скъсано уплътнение на този капак който казваш че ти тече нафта.Предполаагам че и твоя двигател е почти същия ако имаш технически познания може и сам да си я свалиш помпата и после да си я сложиш .Аз сега моята я свалям и качвам за 2 часа .
Днес пътувах до Велико Търново, после до Ловеч и обратно до София и въпреки лошите пътни условия рано сутринта останах доволен от разхода въпреки теча 5.6л/100км/ч по компютъра (отчита вярно +-100мл) със скорост 100-140км/ч
Comment
Comment